Стефан Кичуков, който ръководи ОУ „Петър Берон“, завоюва бронзов медал в стрелбата на Спартакиадата на директорите на образователни институции

Директорът на Спортно училище „Васил Левски“ Ружка Генова завоюва златен медал на табла на Спартакиадата на директорите на образователни институции, която се провежда в Сандански. Право на участие в четвъртото издание на надпреварата имат директори и зам.-директори, които се състезават в следните видове спорт: тенис на маса, плуване, шахмат, табла, спортна стрелба, дартс.

Генова, която е международен майстор по шахмат, безусловно се класира първа и доказа, че таблата е игра не на късмет, а умение да използваш правилните тактики и ходове и, подобно на шаха, да предвиждаш насрещните ходове на противника. Тя спечели и бронзов медал на шахматната надпревара. Участниците играха 7 кръга по швейцарска система.

С бронз от състезанието по спортна стрелба си тръгна директорът на ОУ “Д-р П. Берон” Стефан Кичуков. Той показа точен мерник на 10 метра с пневматична пушка и пистолет. Почетна грамота за най-добър стрелец бе връчена и на Красимира Благоева – директор на ОУ „Васил Левски“ – село Караджово.