Ружка Генова и зам.-директорът Михаела Стайкова бяха отличени за издигане престижа на българския спорт

С плакети за съществен принос за издигане престижа на българския спорт бяха отличени директорът на СУ „Васил Левски“ в Пловдив Ружка Генова и заместник-директорът по спортна дейност Михаела Стайкова. Отличие получи и директорът на 166 Спортно училище “Васил Левски” в София Нина Иванова. Награждаването се състоя в рамките на обучителен семинар за директори и заместник-директори на спортни училища, организиран от Министерството на младежка и спорта. Заместник-министър Диана Иванова откри събитието, в което участваха представители на 25 спортни училища от цялата страна.

Прилагането на националната програма за провеждане на държавни изпити за придобиване на професионална квалификация по професия “Помощник-треньор” в спортните училища беше представено от проф. Даниела Дашева – ръководител на екипа, разработил документа.

Представено беше партньорството между училищата и НСА за осигуряване на професионалното образование на учениците и кариерното развитие на учителите по специализирана подготовка.

Зам.-министър Диана Иванова насърчи участниците в семинара към обмяната на добри практики в работата си с учениците. И добави, че развитието на спортните училища е сред приоритетите в политиката на ММС.

За учебната 2022/2023 година е утвърден държавен план-прием за 1828 ученици, които са разпределени в 67 паралелки. В спортните училища в страната се осъществява специализирана подготовка по 31 вида спорт.

Директорите и заместник-директорите бяха запознати и с методическите насоки за прилагане на нормативната уредба при прием на ученици, преместване, промяна на свободни места, реализиране на специализираната подготовка на учениците и други дейности от компетентността на ММС.

Експерти от министерството представиха възможностите за развитие на материалната база на държавните спортни училища.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.