Веселина Карапеева е номинирана от РУО за националната награда „Св.Иван Рилски“, получи приз за креативност при организацията на дистанционното обучение

Грамота за принос в развитието на българското образование получи директорът на Математическата гимназия „Акад.Кирил Попов“ – Веселина Карапеева. Тя е сред номинираните директори за националната награда „Св. Иван Рилски“ по предложение на Регионалното управление на образованието. Заедно с още 20 директори от страната, Карапеева бе удостоена с грамота за проявена креативност по отношение организирането на обучението от разстояние в условията на извънредно положение в страната.

Припомняме, че още в първия ден от обявяване на извънредното положение, Математическата гимназия обяви, че е готова да обучава чрез онлайн с приложението Hangouts, което е част от социалната мрежа на Google и няма ограничение за броя на потребителите. Във видеовръзката могат да участват 250 ученици, от които се изисква да имат компютърни устройства с камери, за да могат да участват в дискусията и да задават въпроси на преподавателя по учебния материал. Отделно от тях, други 1000 могат да наблюдават урока. Гимназията заяви готовност да подкрепи различни училища в Пловдив и страната относно обучението във виртуална среда.

Веселина Карапеева е дългогодишен преподавател по информатика и информационни технологии в Математическата гимназия, която оглави през декември 2018 година след конкурс, а преди това бе за кратко експерт по професионално образование в РУО.

Петима директори на български училища бяха отличени с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно се връчва в навечерието на 11 май.