12593857_1161607383873538_64522473517066734_o

Директорът на първомайското СОУ “Асен Златаров” Чавдар Здравчев ще използва втората и третата си заплата като общински съветник, за да погаси дълговете към фирмата, оборудвала втория интерактивен кабинет в училището. Както “Уча в Пловдив” писа преди време, Здравчев, който е съветник от ГЕРБ, се отказва от заплатите си от местния парламент в полза на ръководеното от него училище. Модерно обзаведеният кабинет вече е готов, но школото има неразплатени задължения към фирмата производител. Здравчев се е договорил поетапно да превежда нужната сума, което няма да става с пари от школския бюджет, а с негови лични. Част от средствата ще бъдат заделени и за оборудването на къта за учители и къта за ученици.

На националното състезание по информационни технологии, което се проведе през март в Благоевград, първомайското СОУ завоюва първо място – Симона Стоева,  а Даниела Колева донесе третото.

Чавдар Здравчев е сред полуфиналистите, достигнали до втория кръг в надпреварата по програма “Академия за училищни лидери” на Фондация “Америка за България”. 30 български директори на общински и държавни училища ще участват на едноседмичен семинар за професионално развитие в България. Месец след това те ще трябва да разработят план за подобряване на своите училища. Директорите на 15 от одобрените от американска комисия планове ще участват в 10-дневно обучение в САЩ.