Бавят подписа за многофункционалните спортни площадки на ЕГ “Пловдив” и ЕГ “Иван Вазов”

Община Пловдив е стартирала процедура за изграждане на многофункционален спортен комплекс в дворовете на ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“ без съгласието на директорите на двете училища. Това стана ясно на днешната сесия на местния парламент от питане на директора на Английската и общински съветник Николай Радев.

Той разбрал от медийни публикации, че са извършени разпоредителни сделки за част от дворовете. В нотариалния акт те фигурират като имот за образователна инфраструктура. Затова в разговор със заместник-кмета по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков Радев заявил несъгласието си за изграждането на комплекса.

Същевременно община Пловдив бави подписа за старт на процедурата за избор на изпълнител за изграждането на многофункционални спортни площадки за двете училища. Финансирането е по програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища на Министерство на образованието и науката. Проектът предвижда открити комбинирани площадки със специализирана настилка и разграфени полета за хандбал, баскетбол и волейбол. Ще бъде монтирано и оборудване за съответните спортове.

Дворните пространства в ЕГ “Иван Вазов” и “Пловдив” от години не са в добро състояние и тези проекти ще са първи етап от по-мащабно обновяване и поддръжка на зеленината и спортната инфраструктура в двете езикови гимназии.