Възобновяването на часовете в училище бе сред темите, обсъждана на Пролетната академия на Сдружението на работещите в системата на народната просвета

Директори на училища настояват от 1 юни да се възстанови присъственото обучение за всички ученици. Темата бе сред най-дискутираните на старта на Пролетната академия на директорите и заместник-директорите на училищата, която се провежда в Поморие. Организатор е Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България.

Директорите са се обединили и около становището да не се правят промени при държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване. Уверение за това даде вчера служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

“Да започнем нормално, от началото на юни – всички присъствено, ако условията позволяват. И да стартираме присъствено новата учебната година. Много е важно в настоящата ситуация  да не се правят резки движения и промени от управляващите по отношение на образователната система”, настоява председателят на СРСНПБ Диян Стаматов.