48 отличници на ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Арх. Камен Петков“ получиха плакети на церемония на сцената на Римския стадион

„Вие сте бъдещето. А ако това ви плаши, не се притеснявайте – бъдещето винаги идва с малко помощ от Google или Chat gpt. Животът е най-добрият учител, но понякога му трябват много опити да ви научи на нещо. Не се отказвайте, дори когато нещата станат трудни. Да, ще има изпити, ще има работа, ще има много задължения. Но не забравяйте да се усмихвате и да намирате време за приятелите и семейството си“.

С тези думи се обърна днес към зрелостниците от випуск 2024 директорът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Арх. Камен Петков“ инж. Атанаска Вълканова на тържествената церемония по дипломирането, която се проведе на сцената на Римския стадион. За поредна година Общински институт „Старинен Пловдив“, с който училището си партнира в областта на опазване на културното наследство, предостави обекта за празника.

48 отличници получиха плакети към дипломите си за постигнати изключителни резултати. Една част от тях ще продължат образованието си в чужди университети, където ще надграждат знания и умения по специалността, която сега завършват. Други вече са се явили на кандидатстудентските изпити в Университета по строителство, архитектура и геодезия и чакат резултатите. Първенците от националното състезание „Най-добър млад строител“ влизат без изпит във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ и ще представят България на международния етап на надпреварата през лятото. Първенец на випуска е Даниел Анастасов, който завършва с успех 5.90.

На 26 юни ПГАСГ отваря врати за кандидат-гимназисти. Преподаватели по специалните предмети ще отговарят на въпроси, свързани с учебната програма, възможностите за практическо обучение и бъдеща реализация на учениците. Седмокласниците ще могат да разгледат базата, която е изцяло реновирана, да влязат в кабинетите по практика. Ден на отворените врати ще има и на 5 юли.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.