Учениците демонстрираха творчески и спортни умения на двучасово шоу в пъстро украсеното училищно фоайе

Джу джицу техники, брилянтни изхвърляния на топка от пет нежни грации и впечатляващи вокални изпълнения демонстрираха учениците от СУ „Цар Симеон Велики“ днес. Продуцентите на „България търси талант“ със сигурност можеха да направят безкомпромисен кастинг, ако бяха присъствали на днешния училищен празник, на който деца и младежи демонстрираха своите умения. Пъстро украсеното училищно фоайе замени бляскавата сцена на телевизионното риалити, но пък много от учениците не отстъпваха на участниците в популярната поредица.

Началото поставиха първолаците, които обясниха защо не е лесно да си ученик, след което гимнастичките от спортен клуб „Тракия“ Ивайла, Ария, Анастасия, Александра, Айза, Тия Тиана, Божидара и Елена накараха зрителите да се почувстват като на републикански шампионат. Със самочувствието на класни състезателки, те представиха няколко съчетания, облечени в цикламени и в тюркоазено сини трика на бели цветя.

Гост на тазгодишния Ден на таланта бе миналогодишната зрелостничка Анна-Мария, която пренесе учители и ученици в ритъма на салсата. Талантливата танцьорка е студентка в Пловдивския университет, но продължава да развива танцовите си умения.

Градуса на напрежението повиши представянето на момчетата от клуб по бойни изкуства „Икигай“. Те демонстрираха безотказни джу джицу техники, които могат да се окажат спасение в неприятни ситуации.

Авторското си стихотворение „Пролет“ изпълни за първи път Божидара от 1 а клас, а в ритъма на северняшкия танц поведе публиката детски състав „Марица“ с ръководител Руси Катерински. Фолклорната палитра бе попълнена с изпълнения на кавал.

„През очите на едно дете“ бе песента, с която отправиха поздрав децата от вокална група „Славеи“ с ръководител Пламен Петров. Те поставиха и финала на празника с емоционално изпълнение на песента „За моята България“.

„Всеки от нас има талант – въпрос на време е да го открием. Преследвайте мечтите си“, пожела водещият Стилиян.