Деца със специални потребности и млади таланти от НУМТИ „Добрин Петков“ ще представят съвместен концерт под надслов „Заедно“ на Деня на 1 юни. от 10.30 часа на сцената на площад „Стефан Стамболов“.

В него ще се включат възпитаниците от класа по цигулка на Павел Генов – Никол Серафимова и Виктор Костов. Те ще изпълнят произведения на Паганини и Шостакович. Солистите на Музикалното училище Вивиан Иванова, Соня Илиева и Стоян Миндов ще представят любими песни на Ела Фицджералд, Джеси Джей и Елвис Пресли.

Тодор Крушаров, Фанка Монева, Адриана Китова, Здравко Маджуров, Лидия Аврамова, Мария Калайджиева, Валентин Геров, Бойко Тодоров и още деца със специални потребности от Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващо образование ще поздравят със стихове и песни.  За тяхната подготовка се погрижиха ресурсните учители Зорница Стоянова, Гергана Кунчева, Цвети Карамфилова, Доротея Дернева, Росица Янева.

Група „Светулка“ от ДГ „Десислава“, както и малчуганите от ДГ „Надежда“ в с. Брестник ще подкрепят връстниците си със специални потребности с песента „Момче и момиче“.

Това ще е първата от трите музикални прояви, които ще се реализират от повече от 20 деца със специални потребности и техни връстници от Музикалното училище. Инициативата „Заедно творим“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.