Домакините от конна база „Тара“ дадоха възможност на желаещите да пояздят

Деца със специални образователни потребности от Ресурсния център за подкрепа процеса на приобщаващо образование гостуваха днес на конна база „Тара“, която разполага с 22 обучени коня от чистокръвни и полукръвни породи – приятели на малки и големи.

Собственикът на базата Филип Кърмов предостави възможност на 20 деца със СОП от 18 училища и детски градини от Пловдив и областта да се докоснат до природата, като част от приоритета за еко образование на РЦПППО. Гостите имаха възможност да се запознаят на живо с различни екзотични животни като eму, муфлон, пауни, мини перуански и мини камерунски кози,  сърнички, елени, щрауси и много други. Зоокътът се намира в местността “Лангица” в покрайнините на Ягодово.

Голямата еуфория за децата беше организираната езда на специално обучени кончета. Домакините от конната база бяха любезни и се заеха търпеливо да обучават децата в продължение на два часа, проведоха занимания сред природата и еко беседи, които обогатиха представите им за животните и им подариха вълнуващи преживявания.