Талантите от СУ „Патриарх Евтимий“ продадоха стенни часовници и сувенири и дадоха парите на детето чудо от Спортното училище

IMG_20170619_132314 (1)

Деца събраха 240 лева от изложба и ги дариха на атлетката от Спортното училищи Лиляна Георгиева. Експозицията „Цветни надежди“ на ученици от пети и шести клас на СУ „Патриарх Евтимий“ бе подредена в НБ „Иван Вазов“. Ръководени от преподавателя по изобразително изкуство Елица Гигова малките таланти изработили за изложбата стенни часовници и сувенири.  Сумата от продажбите решили да предоставят на младата спортна надежда Лили Георгиева от Дома за деца лишени от родителски грижи „Княгиня Мария Луиза“. Сумата ще отиде за спортен екип.

Лиляна е 16-годишна състезателка по лека атлетика в дисциплината бягане на 800, 1500, 3000 и 5000 м. Ученичка е в Спортното училище, като името й вече е намерило място в Световната ранглиста. Във визитката си Лиляна Георгиева има  20 първи републикански места, 6 балкански и 13 национални рекорда. В момента, под ръководството на треньорката си Радмила Станкович, се готви за Световното първенство за нейната възрастова група, което ще се състои в Кения от 12 до 16 юли .