img_4103

Деца от ДГ „Светла” ,с помощта на пътни полицаи, спираха за около час движението по улица „Солунска” и раздаваха на шофьорите листовки с призив към безопасно шофиране. В инициативата под надслов „Заедно за всеки един човешки живот“ се включи и кметът на район „Западен” Димитър Колев.

Подобна акция, в която малчугани призовават шофьори към отговорно поведение на пътя, се организира за втори път в Пловдив. Освен служители на Пътна полиция и районната администрация, заедно с децата бяха и представители на Българския червен кръст, които раздаваха книжки с инструкции за оказване на първа помощ при инциденти на пътя.

Преди началото на акцията децата демонстрираха своите познания по безопасност на движение по пътищата. На специално поставена площадка в двора на детската градина те показаха, че познават пътните знаци и основните правила, които трябва да спазват на улицата.

На Гребната пък база бяха организирани множество игри за хлапетата от останалите забавачки в района. Алеята зад Младежкия център се превърна в истинска спортна площадка, на която децата от „Дружба“, „Росица“ и „Мир“ си устроиха състезания, а за първенците имаше награди.

img_4230