Decata na Hameln Theatre Night

Кратунки с любими анимационни и театрални герои ще рисуват малките почитатели на Мелпомена на 21 ноември в Кукления театър. От 13 до 17 часа във фоайето ще има арт ателие „КРАТУН С CARTOON” по повод Нощта на театрите. Групите, водени от сценографи и асистенти от Национално училище за сценични и екранни изкуства, започват на всеки кръгъл и включват до 12 деца. Предварителното записване става през сайта на Кукления театър http://bit.ly/1OM68Yn.

Най-новият спектакъл на пловдивските кукленици – „Децата на Хамелн“, пълзи в нощта, крие сенки и гризачи и иска точно теб за свой зрител!, канят актьорите малки и големи. Спектакълът за пораснали е приказка за Нещото, което е неотстъпно до нас, в чиято сянка минава нашият живот, кат, за да ни дадат рецепта как да продължим да живеем.

Нощта на театрите кани всички почитатели на това изкуство по различен и специален начин да споделят своята история с театъра, като направят кратко видео. Това е част от инициативата “Европейска нощ на театъра”, която вече 5 години се случва в няколко европейски страни. Зад идеята стои Елеонора Роси (Франция), но пилотно проектът стартира през 2008 г. в Хърватска – иницииран от Детски театър Дубрава (Children’s Theatre Dubrava) и Театър Шибеник (Šibenik Theatre). Форматът събира хиляди почитатели и зрители. Само година по-късно се превръща в национално събитие, в което участват почти всички значими хърватски театри и театрални трупи. Поетапно към инициативата се включват Босна и Херцеговина, Черна гора, Словакия, Австрия, Словения, Германия, Испания и за първи път тази година България, Белгия и Чехия.