Малчуганите от ДГ „Мирослава“ забъркаха музикална салата от приказки в навечерието на 1 ноември

Малчугани, заедно със своите семейства, пресъздадоха любими приказни и вълшебни герои чрез рисунки и 3D модели на книги. За поредна година, в навечерието на 1 ноември, педагогическият екип и децата на ДГ „Мирослава” реализираха традиционния празник на книгата, въпреки извънредното положение и наложените противоепидемични мерки.

Инициативата даде възможност и на деца, и на родители да разгърнат своите умения, талант, способности и въображение, да проявят изобретателност и креативност и да сбъднат желанията на малчуганите, претворявайки любими приказни герои във „Вълшебно колело на приказките”; „Голяма вълшебна 3D книга”; портрети на народни будители, изработени от различни по вид семена и варива; „Музикална салата от приказки”; „Книга на детството“.

Децата от четвърта група организираха инициативите „Четенето ни прави щастливи”; Дървото на знанието”; „Познай приказката”; „Моята любима книжка”; „Пазя всички книжки”; „Кът на книгата”; „Най-добрите разказвачи”; „Моите любими приказни герои”; куклен театър от деца за деца; „Голяма книга за народните будители”.

Част от родителите проявиха инициативност и прочетоха любими приказки чрез онлайн видео връзка. Други разказаха вълшебни истории си в уютната, покрита с меки възглавнички беседка на детската градина, а най-смелите облякоха сценични костюми и се включиха в драматизации на популярни заглавия от българската приказна съкровищница.

„Приоритет в дейността на детската градина е повишаване на грамотността у децата и формиране на положителна нагласа към четенето и мотивацията за учене. Въпреки че деца от различните групи не можеха да празнуват заедно, всички имаха възможността да се забавляват“, обобщава директорът на детското заведение Радка Гъркова.