Каузата на благотворителния  базар на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” е подкрепа на нуждаещи се ученици от училището


Коледни работилници за деца, учители и родители отварят врати от началото на следващата седмица в СУ „Св.Св. Кирил и Методий”. През последните години традиционният коледен базар е неделима част от училищния живот през декември, когато учениците изработват  предмети и сувенири и всякакви празнични артикули.

Тази година Ученическият парламент отправя предизвикателство към ученици, преподаватели, родители и гости да вземат участие в арт работилниците. Ателие „Коледна украса” отваря врати на 17 декември в 15 часа, в което всеки може да използва въображението си за направата на уникални предмети. Събраните средства ще бъдат разпределени на ученици от училището, които се нуждаят се от финансова подкрепа.

На 18 декември в ателие „Коледна картичка“  всеки желаещ може да пресъздаде детския си спомен за Рождество или своята зимна приказка чрез изработването на  картички, малки книжки с илюстрации, пожелания към близки и приятели. На следващия ден е предизвикателството „Коледен следобед на талантите“, когато всеки  може да разкаже любими, весели и необичайни истории и да зарази със своето празнично
настроение околните .

Зимната олимпиада е насрочена за 20 декември. Участниците могат да се включат в дисциплините „Канадска борба със зимни ръкавици” и „Музикален стол”.

В последния ден преди ваканцията ще бъдат отличени паралелките, спечелили в конкурса за най-оригинална украса на врата на класна стая. В този ден сцената е отредена за певците и танцьорите на училището.