Необичаен протест посрещна тази сутрин пловдивските общински съветници, които заседаваха за последно през този мандат. Деца от два танцови клуба дойдоха пред сградата, където се провеждат сесиите на местния парламент, за да изразят недоволството си, свързано с общинската база на ул. „Чернишевски“.

Залата е предоставена на „Ера балет“ при предишно заседание на ОбС, но там към момента репетира балет „Самодива“, чийто договор с общината вече е изтекъл. Общинските съветници дадоха думата на ръководителите на двата клуба Кремена Антонова и Даниела Трифонова, за да представят проблема.

Кремена Антонова разказа, че нейният клуб е кандидатствал за залите, след като договорът с предишния наемател е изтекъл. Впоследствие ОбС е гласувал, решението е влязло в сила, но кметът Здравко Димитров отказва да подпише решението.

“Винаги сме ползвали частни зали, правили сме ремонти за наша сметка. Колегите не искат да напускат залата, защото също са вложили средства, за да я реновират, но сумата е несравнима с тази, която ние сме плащали при пазарни условия. Решението да се даде залата на “Ера” се базира именно на това, че те имат още една база, два пъти по-голяма. Редно ли е един клуб да има две зали, а другия да няма нито една?”, заяви от трибуната Антонова и изрази надежда решението да се промени в тяхна полза.

Даниела Трифонова от клуб “Самодива” съобщи, че е пуснала заявление за удължаване на договора, но то е останало без входящ номер. И поясни, че ремонтът в двете сгради, които ползват, е направен с помощта на родителите, за да се превърнат помещенията в място, подходящо за деца.

Председателят Александър Държиков уточни, че не е внасяно предложение за отмяна на решението.

Заместник-кметът Анести Тимчев покани спорещите страни в общината, за да се намери решение на проблема.