Ученици от начален курс на СУ „Найден Геров“ и НУ „Кирил Нектариев“  гостуваха на Градската художествена галерия

Ученици от квартал „Столипиново“, повечето от които за първи път посещават културна институция, си направиха селфи пред картини на Цанко Лавренов. Те бяха толкова впечатлени от видяното, че не пропуснаха шанса за запечатат посещението си в постоянната експозиция на големия български художник в Стария град.

Деца между първи и четвърти клас на СУ „Найден Геров“ и ОУ„Кирил Нектариев“ от гостуваха на Градска художествена галерия  по инициативата  „пАРТтньорство“, част проекта  „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“ с водеща организация Община Пловдив. Повечето момичета и момчета за първи път влязоха в изложбена зала, но други изявили желание да дойдат отново, след като са били на посещение с първата група преди месец. Инициативата е образователен процес в реална творческа среда, който цели да стимулира използването на изкуството и културата като средства за общуване. Въпреки затрудненията с българския език,  по-малките слушаха с интерес факти за живота и творчеството на Цанко Лавренов, предадени на достъпен за тях език, разгледаха картините му и си направиха снимки. Децата влязоха и в ролята на художници, създавайки свои рисунки. На тръгване получиха подаръци от галерията и обещаха отново да се върнат.

В проекта участват още три културни институции – Народна библиотека „Иван Вазов“, Държавна опера – Пловдив и Регионален етнографски музей.