Всички от група „Слънчице“ на ДГ „Червената шапчица“ получиха сертификат с печат, че са включени в списъка на послушните за тази година

С изработването на пощенски плик и марки, за да пуснат писмото си до Дядо Коледа, се заеха децата от ДГ „Червената шапчица“. Идеята да направят още по-емоционални преживяванията на своите възпитаници в навечерието на коледните и новогодишни празници е на предучилищните педагози Валентина Лилова и Вилина Янева, които решили да реализират мини проект „Коледни вълнения“. Той е част от модел за работа с родители и програмата за гражданско, екологично, здравно и интеркултурно образование.

Децата играли с веселите джуджета, скрити в занималнята, откривали елементи от техните костюми под формата на пъзел, който след това подредили. А като награда получили стикери, за да обновят игровото пространство за предстоящия празник. Родителите се включили активно, предоставяйки материали.

Всяко дете получило като задание да изпрати писмо до Дядо Коледа, но тъй като все още не умеят да пишат, желаният подарък оживял в рисунки.

„Продължихме с изработването на пощенски плик и марки, за да може децата да поставят рисунките и да пуснат писмата в специално изработената пощенска кутия във фоайето на детската градина“, разказа Валентина Лилова.

Освен очаквания подарък всяко дете ще получи персонален сертификат с печат с мотивиращото послание: „С този документ Дядо Коледа, елфите и елените биха искали да ти съобщят, че за твоята добрина и старанието ти си включен в списъка на „Послушните деца“ за 2022 г.“