Коледен благотворителен базар се провежда днес и утре в двора на детското заведение

Джинджифилови човечета, коледни курабийки, гирлянди от шоколад, бонбони и мъфини майсториха деца и родители от ДГ „Малкият принц“ за коледния благотворителен базар. Традиционната инициатива под мотото „Направено със сръчни ръце, даряваме с любов от сърце“ се провежда днес и утре, а събраните средства ще отидат за лечението на 15-годишната Кармен Стойчева от Пловдив.

Тя е родена с диагноза „акушерска пареза“. Прекъснати са нервите на дясната й ръка, контролиращи движенията. Въпреки активната рехабилитация, резултати няма и Кармен се нуждае от допълнително лечение. Надежда дават от болница в Турция, където може да се извърши присаждане на засегнатите нерви. Сумата, необходима за операцията, е 30 000 евро, която обаче е непосилна за семейството на момичето.

„Това е четвърта поредна година, в която всички ние – деца, родители и педагози, организираме и провеждаме нашия коледен базар с кауза. На прага на светлите празници поканихме семействата да се вдъхновят и да подкрепят детското творчество. Организирахме тематични работилници за изработка на коледни украшения с идеята да запалим пламъка на надеждата, правейки добро“, разказва директорът на детската градина Анелия Божанова. Малки и големи майсторили заедно картички, свещи, играчки. Проведени били и беседи колко важно е да бъдеш съпричастен, да помогнеш и да дариш, да приобщиш.

„Мисис България 2022“ Мани Вартан, майка на 6-годишната талантлива изпълнителка от детската градина Елизабет, и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов дадоха символично начало на базара.