Картички, рисунки и видео обръщения изпратиха до болничните заведения учениците от начален етап на СУ „Св. Паисий Хилендарски“

„Надяваме се, че с вашия неуморен труд и нестихваща грижа ще се справите с това предизвикателство – да излекувате всички болни от този вирус – КОВИД-19, и да го унищожите, за да можем да бъдем спокойни в училище и отново без страх да играем всички заедно“.

Обръщението е на децата от 4 а клас от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, които днес изпратиха свои картички, рисунки и видео обръщения до екипите на 16 пловдивски болници. По повод Световния ден на добротата учениците от начален етап организирали изложба със свои послания към медиците от болничните заведения. 16 паралелки подготвили творби, които днес ще бъдат изпратени до пловдивските медици.

В посланията си децата споделят уважение към труда, подкрепа в борбата за човешкия живот и очакването, че с помощта на медиците светът ще стане по-спокоен и по-здрав, рисуват бели гълъби. В поздрава си до медицинския екип на Транспортна болница Симеон Чолаков и Димитър Николов от 4 д клас изказват увереност, че „заедно ще се справим и ще подкрепим борбата с вируса като носим маски“.

Ученическите рисунки са съпроводени с писмо на директора на училището Ирена Душкова, която изказва благодарност от името на децата.

„В детския свят Вие сте днешните герои, които ще спасят света, и те отново ще могат да ходят на училище, да играят без маски. Споделяме с Вас тази детска инициатива с убеждението, че отговорното поведение във време на световна пандемия изисква отговорно възпитание не само към спазване на мерки, но и зачитане труда на медиците на първа линия. Няма нищо по-искрено от детската усмивка и обич, а в тези послания, които децата Ви изпращат, те са изпълнени и с признание“, се казва в писмото на Душкова, която благодари и от името на педагогическия екип за труда и усилията и пожелава на медиците здраве, кураж и сили.