Българският щанд с мартеници, лютеница, луканка и сирене обра овациите на домакини и гости

image-79ad5156b46f0ec56dcf0410886a603bdb1a18ca80e9ef38293cfdcb87085edb-V

Танц, който пресъздава отношенията на двама влюбени, изигран от децата на Помощно училище „Стефан Караджа” обра овациите на арт фестивал за лица в увреждания в Унгария.

Днес пловдивските ученици бяха посрещнати като истински победители от учители, директора на училището Веселка Бакиш и родители след успеха си в град Ниредхаза. В рамките на 10 дни децата от специалното училище работиха по съвместен спектакъл с  партньорите си  от различни  асоциации от Унгария, Франция, Полша и Испания.

На репетициите всички участваха с ентусиазъм и много вълнение, защото там срещнаха свои приятели от предишни издания, споделиха ръководителите на пловдивската група Марина Илиева и Емилия Георгиева.

Сред 44-те институции, представили свои танци, пиеси, музикални изпълнения, композицията на тема „Вода” на пловдивчани бе посрещнати с бурни аплодисменти. Те бяха и най-малките участници във фестивала и танцуваха със специално ушити костюми в бяло и светлосиньо.

Истинско стълпотворение се образувало край българския щанд с мартеници, фолклорни костюми, луканка, лютеница, саламурено сирене и кашкавал. Домакините и гостите си облизали пръстите, вкусвайки традиционните български деликатеси.

По време на 10-дневното пътешествие децата били на разходка с влакче и файтон, посетили местния зоопарк и се включили в разнообразни  арт дейности.