Бяла лястовица до отделението по детски болести и медицинска генетика в УМБАЛ „Свети Георги“ изпратиха децата, родителите и педагогическият екип на ДГ „Мирослава“.

По традиция в детската градина всяка година се провеждат отворени творчески ателиета, в които всички заедно изработват мартеници с благотворителна цел. Тази година, предвид епидемичната обстановка, родителите били провокирани  да  проявят творчество и креативност съвместно с децата си при изработване на мартениците. Заедно с красивите червено-бели символи,  ДГ “Мирослава” изпратила на всеотдайните медици и техните малки пациенти бяла лястовица, символизираща  вярата в чудесата,  изцелението на болните и светлото начало в живота.

„Вие, скъпи медици, сте нашата бяла лястовица! Вие сте чудото, а то е в душата на състрадателния, отзивчивия към чуждата болка, в благородството на човешкото сърце, в милосърдието и отзивчивостта! Едно „благодаря” не стига, един поклон е малко за всеотдайността и професионализма, които проявявате в ежедневната си мисия да се борите за човешкия живот“, гласи посланието на децата към медиците от  УМБАЛ „Свети Георги“.

В писмото си децата, учителите и родителите пожелават на хората в бели престилки изпълнени с доброта дни и сбъднати мечти, здраве, сила, несломим дух, повече радостни мигове и удовлетвореност от постигнатото.