В неделния ден майките на малките спортисти месиха мекици за премиера

Малките състезатели от ВК „Тополово“ посрещнаха тази сутрин премиера Бойко Борисов, който посети асеновградското село, за да инспектира изграждането на многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Тя ще се използва и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“. Очаква се обектът да бъде завършен до два месеца. За него правителството отпусна 840 000 лева.

„Харесва ли ви как става залата? Сега няма да се налага да ходите до Асеновград, за да тренирате“, обърна се министър-председателят към децата, които в един глас отговориха, че нямат търпение да видят съоръжението готово. И добавиха, че имат и футболно игрище с изкуствена трева.

Борисов пожела здраве и медали, но отправи и заръка да бъдат отличници в училище. На изпроводяк малките спортисти му подариха календар на ВК „Тополово“, както и емблема на клуба. В неделния ден пък майките замесили мекици за премиера. Той благодари за жеста, но направи уговорката че не яде тестено, затова ще я вземе за из път за „ей онова момиче в колата“, визирайки пиарката Севделина Арнаудова.

При посещението си в Тополово министър-председателят обяви, че през следващите два месеца в България ще бъдат доставени 2,7 милиона дози от ваксината на “Пфайзер”.

„Направихме много за образованието“, изтъкна премиерът Борисов и изрази надежда тази политика да продължи и занапред. На място с него бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

След Тополово министър-председателят посети Мулдавския манастир, за чиито ремонт са осигурени над 3 млн. лв. Той инспектира още ремонта на Околовръстното шосе на Пловдив и реконструкцията на стадион “Христо Ботев” в града под тепетата.