Флашмоб „Майка и бебе” на площада в Деня на детето. Библиотеката издава безплатно годишни читателски карти

20170419_150306

Двудневна празнична програма организира Община Пловдив по повод Международния ден на детето. Забавленията ще започнат още на 31. май от 11 до 17 часа на площад „Стефан Стамболов“. Децата и техните родители ще се пренесат в страната на приказките с помощта на водещата Иванка Шекерова. Веднага след това е празничната програма на Центъра за подкрепа и личностно развитие – ОДК Пловдив.

На 1.юни купонът продължава от 10:30 часа пред общината с изяви на млади таланти във формата „Ася и чудният свят на децата“. Точно в 16 часа ще започне VII Детски фестивал „Талантино – забавление и представление“ с надуваем замък за децата, лакомства и балони.

Между 17:15 и 17:45 часа програмата предвижда флашмоб „Майка и бебе“. Поканата е към всички активни майки и техните бебоци, в слингове или ергономични раници.

Музикални и танцови изяви ще има и на детския празник „Вълшебно лято с Катра ФМ“. Празничната програма ще приключи около 19:30 часа с теглене на победителите в благотворителна томбола и почерпка за децата с най-голямата торта.

На 1.юни се открива и Детският панаир на занаятите в Стария град. Началото е в 11 часа в къщите на ул. „Стръмна”.

Празнична програма за Деня на детето организира и Детският отдел на НБ „Иван Вазов”.  В  изкуствотеката ще бъде открита изложба на деца от СУ „Патриарх Евтимий“  по съвместен проект с Община Пловдив  – „Цветни надежди“. Малките творци представят изработени и декорирани от тях вази, чаши и стенни часовници. Експонатите ще се продават с благотворителна цел, събраните средства са за фондация „Бон Мин“, която ще определи към лечението на кое дете ще бъдат насочени.

От 17.30 ч. в двора на Детския отдел на библиотеката домакини ще бъдат децата от ЦДГ „Люляк“. С песни, стихове и танци те ще посрещнат всички свои гости, които могат да дойдат, облечени като приказни герои.

На 1. юни на всички желаещи ще бъдат издадени безплатни годишни читателски карти.

Във връзка с Международния ден на детето район „Западен“ организира детски карнавал на 3-ти юни от 10.30 часа на Братската могила. В него могат да се включат всички, които носят детския дух в себе си – както малчуганите, така и техните родители.  Предвидено е дефиле на карнавални костюми, конкурс за най-авангардна шапка, забавни викторини.