Предложения се подават до 8 ноември, наградите ще бъдат връчени в рамките на фестивала „Киномания“

Детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца, ще бъдат раздадени на тазгодишното издание на фестивала „Киномания“. Организаторите на традиционния форум отварят широко вратите си за творчеството на деца от цялата страна. Създадените на кратки филми или стоп моушън анимации имат шанса да ги покажат на голям екран и да се състезават с десетки други творби.

Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на „Киномания“. На 23 ноември в кино “Люмиер Лидл”  ще бъдат отличени най-добрият игрален и анимационен филм, най-добрата актьорска игра, оператор, сценарист, най-добрият декор и адаптация. Предвидено е отличие и в нова категория за детски филм на тема „Гледай” – основното послание на Киномания 2019.

Специално жури от популярни личности ще подбере най-добрите предложения. Условието е сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са на възраст от 7 до 14 години. Филмите не трябва да бъдат по-дълги от 3 минути, а историите да не включват диалог и аудио реплики. Малките творци трябва да могат да докажат, че са създатели на филма.

Творбите се изпращат до 8 ноември на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation.

Най-добрите от предложенията ще бъдат излъчени на големия екран на „Детска Киномания 2019“ на 23 ноември в кино „Люмиер – ЛИДЛ“, НДК.