Малките посетители на експозицията в Стария град могат да пробват уменията си в специално обзаведено за творчество пространство

momche_obsht s hora

Детски кът за рисуване привлича малките посетители в Градската художествена галерия имат. Малчуганите могат да изразят емоциите си чрез рисунки в специално обзаведеното пространство в първа зала на постоянната експозиция на ул.“Съборна” в Стария град.

8-годишни гостенки от Финландия вече рисуваха с пастели принцеси, а техният връстник Калин изписва страховит змей. Деспина от Гърция е сътворила чуден пейзаж с летящи птици, крачещи патета и дори вързано за дърво конче.

Продължават изявите и с акрилни бои върху платното, поставено на входа на Постоянната експозиция. Първи цветни мазки по него поставиха съучениците на третокласничката Магдалена, които празнуваха в галерията нейния рожден ден. Картината стана още по-пъстра след посещението на децата от ОУ “Виктория и Крикор Тютюнджян“ и продължава да се променя с всяко посещение, обясняват от галерията.

Развълнувани от срещата си с творбите на български художници от различни епохи, децата с удоволствие обогатяват колекцията. Все по-често по таблата на малките стативи могат да се видят рисунки с тебешир или пастел, оставени от по-зряла ръка. Четката попада и в прехвърлили детската възраст посетители.

deca pred kartinakaki