Международният форум „С любов за танца” стартира със спектакъл на домакините от „Буратино”. Водещи балетни педагози правят открити уроци

buratino_plovdiv

Деца от 8 държави събира 10-то издание на Международния детски балетен фестивал “С любов за танца”, който ще се проведе от 1. до 4. юни в Дома на културата „Борис Христов”.  Фестивалът е част от културната програма на Община Пловдив и се организира  и домакинства от  Балетно студио „Буратино“  и Фондация „Буратино балет“.

В юбилейното издание ще участват деца и ученици от 10 български градове и таланти от Италия, Гърция, Турция, Македония, Русия, Англия и Китай.

По традиция тържественото откриване съвпада с Международния ден на детето. В 19.30 часа започва спектакълът „Една представа за щастие ” по музика на Жорж Бизе на домакините – студио “Буратино”.  На 2. и 3. юни публиката ще види изявите на гостите от България и чужбина, а на 4 юни в 19 часа е тържественото закриване и гала концертът на наградените.

В програмата са включени открити уроци от водещи специалисти в областта на балетното изкуство, като изявите на участниците са открити за публиката.