Снимка на педагога от ДГ „Мечо Пух“ Красимира Кисьова в розовите масиви очаровала японците

Учителка от Хисар става лице на България на летните олимпийски игри в Токио през 2020 година. Снимка на предучилищния педагог ог ДГ „Мечо Пух“ Красимира Кисьова, направена в розовите масиви край града, очаровала японците. Тя е част от фотосесия на фотографа Димитра Лефтерова.

Масторката на обектива прави изложба в град Мураяма, където догодина ще се провеждат олимпийските игри. Фотографиите й са ообособени в две теми: “Красотата на България” и “Красотата на художествената гимнастика”. Изложбата е посрещната с голям интерес в Мураяма, още повече, че символ на града е розата. Така фотографията “Розобер” с учителката Краси Кисьова, облечена в традиционна за района на Хисар народна носия, е една от тези, които впечатлява японската публика. Носията се състои от пембяна фустанела от памучен плат, без ръкави, надиплена с украса от черни ивици. Ризата е от бяло памучно платно, с дълги ръкави, украсени с ръчно плетена дантела по краищата, нашита с мъниста и трампета. Под широките ръкави на ризата са сложени ръкавели за предпазване на ръцете, изплeтeни от вълнени или памучни конци. Престилката е от кадифе с бродерия от цветни конци.

Автентичната носия е собственост на Краси, наследство от нейната баба, и е една от многото, които тя притежава и съхранява. Фотографиите са оставени като дарение на Мураяма и ще могат да се видят по време на олимпиадата. Част от тях вземат участие в българска изложба в Токио. Една от снимките ще бъде увековечена като юбилейна пощенска марка.