lnk1490627591[1]

Музикален театър “Деница” към детска градина “Осми март„  завоюва ГРАН ПРИ в категория “Театър”с мюзикъла “Рибарят и златната рибка” в Десетия национален конкурс за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности в сферата на изкуствата „ От учителя – с любов“. Артистите от подготвителна група “Веселушка”  под ръководството на старши учители Весела Матеева и Соня Робева, както и на старши учителя по музика Светлана Рангелова очароваха журито и многобройната публика със завладяващото си изпълнение .

За пета поредна година ДГ „Осми март участва в  организирания от Международна фестивална програма “Приятели на България”, МОН, Националния дворец на децата и Български хоров съюз форум.

lnk1490627581[1]

Участието на старши учители Соня Робева и Пенка Славова в писмената част на конкурса бе удостоено с награда на Министерството на образованието и науката. Те бяха отличени за докладите си на тема: “Книжка сладкодумна – форма на личностно усъвършенстване в социалното взаимодействие” и за “Ролята на детския празник за адаптацията на децата в детската градина”. Благодарствени писма получиха още Ели Шейретска – за авторските творби  “Елен” и “Мъдро вино”, както и Светлана Рангелова за доклад на тема “България през вековете”.

Наградите ще бъдат връчени на Официална церемония през месец май в Министерство на образованието и науката.