Най-добрите спортисти са избрани от треньорски съвет, разглеждал постиженията на учениците през изминалата година

php105hm4_800x-

Детето чудо на атлетиката оглави класацията на Спортното училище за отиващата си 2017 година. Призовото място на 10-класничката от Спортен клуб по лека атлетика „Тракия”  й донесе медалът от Европейското първенство. На 15 тя вече е в елита на леката атлетика, а специалистите я сравняват с най-добрите в нейните дисциплини – кенийските и етиопските бегачи. У нас Лили няма конкуренция в своята възрастова група. Бяга винаги с по-големи  от нея момичета, а резултатите, които записва, са характерни при жените. Тя е сред номинираните за атлет на годината в България, а мечтите й се простират до европейския и световния връх.

Лили тренира едва от пет години, а вече има три национални рекорда. Нейни са най-добрите постижения на България на 800 метра и 3000 метра-открито и в зала. Неин личен треньор, а и най-близък човек,  е Радмила Станкович. Тя и съпругът й са заедно на всеки празник на момичето, което живее в дом „Мария Луиза”. Радмила признава, че не е срещала друг състезател с такъв голям диапазон на възможностите. Лили се чувства еднакво комфортно в дисциплините от 400 до 3000 метра, притежава забележително тънки глезени и прасци, което е от изключителна важност в тичането.

Най-добрите спортисти на училището са избрани от треньорски съвет, който е разгледал постиженията през изминалата година. Номинациите са направени от треньорите по съответните спортове, съгласно Наредба 1 на Министерството на младежка и спорта.

На второ място в класацията се нареждат състезателите на Спортен клуб по кану-каяк „Чипилски” – Атанас Хорозов и Димитър Петров, постигнали пето място на Световно първенство и на осмо място на Европейско по кану-каяк. Техен учител по спортна подготовка е Владимир Генов.

Третата позиция е за състезателите на Спортен клуб по кану-каяк „Тракия” – Николай Узунов и Даниел Сабихов, заели седмо място на Световно първенство и пето на Европейско. Техен учител по спортна подготовка е Нина Мекерешка.

Алекс Христов от Арменски лекоатлетически спортен клуб  „Тракия-96″ се нарежда на четвърто място със своята седма позиция на Световно първенство. Учителят му по спортна подготовка е Тодорка Тодорова

На пето място се класира Диана Петкова от Плувен клуб „Спринт” с 14 място на Световно , 6 място на Европейско и първо място на балкански игри. Ботко Трендафилов е нейният учител по спортна подготовка.

Ален Садарзански от Спортен клуб по вдигане на тежести „Марица” заема шестото място.  През изминалата година той се класира четвърти на Европейско първенство с учител по спортна подготовка Борислав Налбантов.

Призьорите ще получат наградите си на патронния празник на Спортното училище.