Треньор и състезател, мотивирани за нови висоти.

Грамота и еднократна стипендия за постигнатия невероятен резултат ще получи от ръководството на Спортното училище 15-годишната бегачка

Треньор и състезател, мотивирани за нови висоти.
Треньор и състезател, мотивирани за нови висоти.

 

Детето чудо от Спортното училище Лиляна Георгиева постави нов национален рекорд за девойки старша възраст в зала, похвали се треньорката й Радмила Станкович. 15-годишната състезателка триумфира в бягането на 800 метра с резултат 2:12.10 минути. Тя подобри с 47 стотни досегашното върхово постижение на Милка Михайлова, което е отпреди 28 години. Това се случи на международния турнир по лека атлетика в зала в Белград. На откриването на новата атлетическа зала в сръбската столица присъствали номер едно в световния тенис Новак Джокович и двукратната световна шампионка на висок скок Бланка Влашич, които станали свидетели на постижението на пловдивчанката.

„С много тренировки и много усилия сега съм на това ниво. Мотивират ме рекордите, които не са били подобрявани повече от 20 години. Преди никога не съм си мислила, че мога да достигна подобни висоти, но сега искам да катеря още и още”, сподели за “Уча в Пловдив” Лили. В момента талантливата атлетка се готви за първото си европейско първенство за младша възраст. Има амбицията да се състезава и на световно за старша, макар че ще се мери сили с три-четири години по-големи бегачи.