Лиляна Георгиева от Спортното училище развя трибагреника на новото съоръжение в Дом „Мария Луиза“

 IMG_6030

Детето чудо в леката атлетика Лиляна Георгиева направи почетна обиколка и развя родния трибагреник на откриването на спортната площадка в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Мария-Луиза“.  Момичето, за което казват, че е по-бързо от вятъра, е възпитаник на дома, където преди време я открива сегашната й треньорка Радмила Станкович. Преди два месеца тя подобри 8 национални рекорда и оглави световните ранглисти за девойки за девойки младша възраст на 1500 и 3000 метра. У нас тя трудно намира конкуренция в своята възрастова група. Лили бяга винаги с по-големи от нея момичета, а резултатите, които записва, са характерни за състезателките при жените. Преди два дни стана републиканска шампионка за девойки до 18 години на 1500 и 3000 метра. През 2015 година, когато Лили е едва на 14, се нуждаеше от шпайкове, за да продължи да се надбягва с времето. Но това не бе пречка, нито оправдание за талантливото момиче, което е родено да тича. Нищо не ми липсва, мечтата ми е да стана олимпийска шампионка, каза Лили на откриването на площадката в дома, в който все още живее.

DSCF1214

 „Исках да построя площадката, за да може Лили да тренира, но тя вече е на световно ниво. Надявам се да открием нови спортни таланти“, каза директорът на дома Дарина Кукева.

Площадката е изградена изцяло с дарителски средства. Има спомоществователи от Германия, Швейцария и Канада, както и български фирми. Общата стойност на модерното спортно съоръжение е 68 263 лева, от които 21 369 под формата на строителни материали.

Талант от Дома е изрисувал с графити стената край площадката, а спрейовете са дарени от “Лайънс клуб Филипополис”, който традиционно подкрепя дома.

DSCF1212