Лилия Георгиева и Радмила Станкович дадоха старт на тържеството по откриване на новата учебна година

Петокласниците се заклеха пред строя и пред знамето с лика на Левски. Полина Ряпова прие ключа за знанието от директора Илияна Данчева

DSCF9372

Детето чудо в леката атлетика Лилия Георгиева и треньорката й Радмила Станкович вдигнаха родния трибагреник под звуците на националния химн за откриването на новата учебна година на Спортното училище. На тях се падна честта да дадат началото на тържеството в първия ден на септември, когато по традиция започват учебните занятия и тренировките.

“Още днес следобед започваме подготовка за следващата състезателна година. През 2017 година ще се проведе последното световно първенство за юноши и девойки младша възраст в Кения. Ще опитаме да покрием норматив. Лили тази година беше с норматив за европейско за младша, с норматив за световно за старша. Ще търсим нови национални рекорди,засега са 5”, каза развълнувана треньорката.

Лили сподели, че за нея е голяма чест да вдигне българското и европейското знаме като най-добрия лекоатлет за изминалата година.

“Дадох най-доброто от себе си, участвах на европейско, на световно и мисля, направих национални рекорди”, припомни Лили, която е най-добре представилата се българска лекоатлетка на първото европейско за младша възраст в Грузия.

DSCF9367

По традиция клетва произнесоха най-малките възпитаници, които за първи път прекрачват прага на Специализирано Спортно училище „В. Левски“. Петокласниците дадоха тържествено обещание  в присъствието на старшите възпитаници на училището и гости, сред които легендарният гимнастик Йордан Йовчев:

„Аз, постъпилият в Спортно училище „В. Левски“, пред всички вас и пред знамето с лика на Дякона Левски, тържествено обещавам с възрожденски плам да усвоявам знанията и уменията, които са ми необходими в живота и в спорта, така че да доминирам над моите противници. Да влизам безстрашно в надпреварата и чрез всички позволени средства да побеждавам…”

DSCF9373

Петокласничката Полина Ряпова прие ключа на знанието от директора на училището Илияна Данчева, която лисна вода от менчето за успех на новоприетите. Първия школски звънец удари заместник-директорът Вили Мицина.

За първи път е реализиран прием по нов вид спорт за училището – тенис, съвместно със клуб „Албена“. Общо 610 ученици ще се обучават и спортуват в обновената база на школото, което е най-старото спортно училище в България е основано е през 1949 година.

„Пазете традициите на Спортното училище, бъдете здрави, усмихнати и любознателни, уверени в собствените възможности”, обърна се към ученици и учители директорът на училището Илияна Данчева и призова родителите да подкрепят децата си във всичките им начинания.

IMG_2393