Възможност за по-добро професионално развитие за младите хора предоставя националната инициатива “Ден на професиите”. Домакин на пловдивското издание е Медицински университет – Пловдив. Събитието вече се проведе в четири града, а на 27 април (събота) от 10:00 до 16:00 ще се реализира в Аудиторния комплекс на МУ.

Инициативата се осъществява от Ротаракт и Интеракт клубовете в България с цел по-добро кариерно ориентиране и достатъчната информираност за избор на професия. По време на форума ще бъдат представени няколко професионални направления като медицина, право, икономика и финанси, психология, компютърни науки.

Сред лекторите ще бъде д-р Валентин Иванов, който е тясно специализиран в ехографията и оперативното лечение на доброкачествените и злокачествени заболявания на млечната жлеза. Обучавал се е при водещи специалисти в Мадрид, Букурещ  и Любляна, като само за 2021 г. и 2022 г. има сертифицирани участия в над 60 курса. Той е гл.ас. в Медицински симулационен тренировъчен център, работи и в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Каспела“.  Д-р Валентин Иванов ще води панел „Медицина“. В този панел ще участват също д-р Мирела Русева – ендокринолог, и Виктория Карамилева – стажант-лекар.

От МУ-Пловдив (панел „Дентална медицина/Фармация) участие ще вземат също студентите по дентална медицина Михаил Люцов и по фармация – Александра Иванова и Ванина Кичукова.

В зоната на финансите лектор ще бъде Анна Савова, която по настоящем е мениджър партньорства в сегмент „Младежи“ на Банка ДСК .

Николай Жеков ще въведе участниците в сферата на информационните технологии. Той има дългогодишен опит в софтуерното инженерство.

Освен професионалните направления, по време на събитието ще се проведат и няколко работилници, които ще помогнат на посетителите да разберат коя професия им подхожда най-много, как да бъдат финасово стабилни и независими, как да подобрят автобиографията си и да бъдат по-уверени при интервю за работа.

Работилница на тема: ” Fine You – как да си FINE финансово на 30 и какво е нужно да направиш сега?” ще бъде водена от Боян Келчев, който има дългогодишен опит в ИТ сферата като експерт продажби и експертен мениджър, а в момента е проектен мениджър и корпоративен обучител във Voca academy. През 2019 г. Боян участва в създаването на POYPE с цел приобщаване на хора и търговци към използването на Bitcoin Cash в ежедневния живот и създаването на местна крипто екосистема за постигане на по-голяма финансова автономност за всеки.

Първото издание на “Ден на професиите” се провежда през 2016 г., като МУ-Пловдив е бил неколкократно домакин.

Участието е безплатно.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.