Компютърно моделиране, великденска работилница и Монтесори класна стая очакват децата в ОУ „Екзарх Антим I“ на 16 април

Първокласници ще четат приказки, а деца от подготвителните групи в детските градини ще развихрят въображението си, за да нарисуват героите и случките с тях, които си представят, докато слушат. С този конкурс ще започне Денят на отворените врати в ОУ „Екзарх Антим I“ на 16 април. Училището е осигурило листове, а малките посетители могат да си носят цветни моливи, пастели, флумастери. Историята, която ще чуят, е за малкото момче, отгледано от вълци, което израства в джунглата сред различните видове животни – Маугли.

Докато децата рисуват, родителите ще имат възможност да разгледат класните стаи, да се включат в предвидените дейности и да разговарят с преподавателите.

Програмата в Деня на отворените врати с начало 10 часа предвижда още компютърно моделиране за деца, великденска работилница за сувенири за празника, работа с природни материали и четене на английски приказки. Бъдещите първолаци могат да се включат и в уъркшоп „С буквите играя, с цифрите се забавлявам“. Любопитните да узнаят повече за метода на Монтесори и как той се прилага в начален етап ще научат подробности от сертифицираните преподаватели от ОУ „Екзарх Антим I“.