Медицински университет – Пловдив организира Ден на кандидат-студента в онлайн формат на 25 февруари от 11:00 до 12:30 ч. чрез платформата Zoom Meetings.

Председателите на всички изпитни комисии – по биология, химия, етика, скулптиране, социална медицина и здравен мениджмънт, както и председателят на техническата комисия и екипът на кандидатстудентската кампания, ще представят детайлна информация за целия процес по кандидатстване и записване.

За да могат представителите на висшето учебно заведение да отговорят на максимален брой въпроси, се препоръчва кандидат-студентите да изпратят запитванията си най-късно до 24 февруари на e-mail: ksk@mu-plovdiv.bg.

Срещата ще е достъпна на линк https://zoom.us/j/97187770251, като броят на участниците е ограничен до 500.

Кандидатите за Медицина, Дентална медицина, Фармация полагат изпит по биология и химия в един и същи ден (3 юли), с обща продължителност 4 часа и без прекъсване.

Кандидатите за Медицинска сестра, Акушерка, Лекарски асистент, Помощник-фармацевт, Медицински лаборант, Рентгенов лаборант, Рехабилитатор, Инспектор по обществено здраве, Инструктор диетично хранене, Медицинска козметика полагат писмен изпит по етика (5 юли) с продължителност 2 часа.

Кандидат-зъботехниците полагат изпити по етика и скулптиране (продължителност 5 часа).

Желаещите да учат Управление на здравните грижи (ОКС Бакалавър) полагат писмен изпит по социална медицина и здравен мениджмънт  с продължителност 2 часа.

Кандидатите за Управление на здравните грижи (ОКС Магистър – 3 семестъра); Рехабилитация, уелнес, СПА и балнеолечение (ОКС Магистър), 4 семестъра; Обществено здраве и здравен мениджмънт (ОКС Магистър); Мениджмънт на медико-социалните дейности и общественото здраве (ОКС Магистър); Фармацевтичен бизнес мениджмънт, ОКС Магистър полагат писмен изпит (тест) и устно събеседване по социална медицина и здравен мениджмънт. Кандидатите за Управление на здравните грижи (ОКС Магистър – 2 семестъра) приемът е с писмен изпит (тест) по социална медицина и здравен мениджмънт.

Лауреати на национална или международна олимпиада по биология и химия от учебната 2022/2023 г. не полагат конкурсни изпити по съответната дисциплина. При представяне на удостоверение от МОН на лауреатите се признава оценка отличен 6,00 за дисциплината, която е в съответствие с предмета на олимпиадата. Кандидат-студентите се явяват на останалите конкурсни изпити и участват в класирането по установения ред.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.