Зрелостниците демонстрираха умения в областите „Красота” и „Фризьорство” и получиха грамоти от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова

Двама пловдивски зрелостници представиха страната ни на Международния конкурс за умения в рамките на инициативата „Един пояс, един път“ в Китай. Шансът се усмихна на 12-класниците от Професионална гимназия по облекло „Ана Май” Тихомир Кирев и Деница Тютюкова. Те бяха избрани да се присъединят към българския отбор, тъй като Тихомир е първенец от националното състезание „Най-добър млад фризьор”, а Деница е показала завидни уменията в областта на козметичната терапия. Студентите Денислав Трифонов от Техническия университет в София и Лена Тодорова от Стопанската академия в Свищов са на второ и десето място в показването на умения в областите „Електроника“ и „Спедитор“.

Днес заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова поздрави учениците и студентите, представили България в състезанието, в което участваха над 700 младежи от 44 страни. Тя благодари на младежите за това, че са представили българската образователна система и им връчи грамоти. Отличие от МОН получиха и техните ръководители гл. ас. д-р Димитър Николов от Техническия университет и преподавателя от ПГ гимназия „Ана Май“ Ангелина Калоферова.