Академия “Никола Тесла” кани децата на Пловдив, които обичат роботчета и искат да се научат как да решават с тях нови и нови предизвикателства, на демо урок.

Обучението по Robo English се провежда един път в седмицата и е с продължителност два часа и половина (вторник или събота). Децата се учат да се справят с всевъзможни, дори приказни, предизвикателства с помощта на собственото си въображение и мисъл, като използват възможностите на роботчетата. Така постепено играчките се превръщат в инструмент, който командват и използват уверено. Математическите изчисления, логическите задачи, увловните оператори, циклите и алгоритмите за търсене или сортиране се превръщат в естествено откритие, което децата правят сами.

“Въображението, иновативността и изобретателността са присъщи на тази възраст, ние им помагаме да ги използват, за да започнат да решават предизвикателствата на “големите”. Така те неусетно порастват и научават чрез роботчетата материала, който стандартно се преподава в целия основен курс в училище. Научават и основните принципи на програмирането по забавен и приятен начин. Разбира се, всичко това е на английски език – езика на съвременния дигитален свят”, казва Валентина Иванова – съостовател на Академия “Никола Тесла”.

Демо уроците ще се проведат на 14 септември от 10:00 и от 14:00 часа в сградата на Академия “Никола Тесла” на бул. “6-ти септември” 144а (LEVEL Center, срещу пл. “Съвдинение”). Те са безплатни, но е нужна предватителна регистрация на: https://ant.bg/?page_id=2616