Зрелостниците от 12 б на СУ „Св. Климент Охридски“ изненадаха у дома класната си Петя Рибарова, синът й участвал в заверата

Декоративно дърво със снимките на зрелостниците от 12 б клас на СУ „Св. Климент Охридски“ се превърна в покана за бал към класната им Петя Рибарова. Абитуриентите подготвяли няколко месеца оригиналната изненада, но тъй като се обучават онлайн, нямало как да реализират в училище. Затова се свързали в социалните мрежи със сина на преподавателя по биология, който с радост се включил в заверата и дал домашния адрес.

Момчетата и момичетата от паралелката с профилирано обучение по биология и химия, голям процент от които се готвели да кандидатстват медицина, се събрали пред дома на госпожата с балони, плакат с обичайната покана и огромна торта. Рибарова била толкова изумена от ненадейното посещение, че излязла навън по домашни дрехи и казала очакваното „да“.

Въпреки че заради епидемичната ситуация все още не е ясно кога ще бъдат разрешени абитуриенските балове, но зрелостиците си обещаха да имат своята вечер, дори и да не е през май.