Открит STEM урок в ДГ „Буратино“ на ученици от ПГ по електроника и електротехника

Кой е откривателят на електричеството, какво е мястото му и приложението в нашето ежедневие, как се произвежда и защо трябва да го пестим. Тези и други любопитни факти разкриха пред бъдещи първокласници ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника под напътствията на директора инж. Камелия Стоянова. Домакин на открития STEM урок бе детска градина „Буратино“.

Особено атрактивни бяха демонстрациите, които деветокласниците направиха заедно с децата, използвайки електрическа енергия. Щастлив да се върне в годините назад бе и Кирил Каменов, който е бивш възпитаник на детското заведение. Малчуганите от четвъртите групи също показаха своите знания и умения, придобити по Национална програма „Хубаво е в детската градина“- какви са алтернативните източници за производство на електроенергия, къде намира приложение електричеството и защо е важно да бъдем внимателни при използването му.

„Може би днес провокирахме бъдещ откривател или учен. Със сигурност събудихме детското любопитство, а какво по-важно от любознателността“, доволна е от реализирания урок Кристина Йончева – директор на ДГ „Буратино“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.