Ученици от Строителния се включиха в разговора с автора на „Ловецът на русалки“ Красимир Димовски в рамките на Литературен салон “Spirt & Spirit”

За високото и смешното, за крехкостта на човешкото, за любовта и властта, за книгите, които имат силата да променят средата. Това дебатираха участниците на срещата в рамките на Литературен салон “Spirt & Spirit” снощи, като своя отговор по вечните теми даде белетристът Красимир Димовски. Той бе гост на клуб „Петното на Роршах“, а на разговора присъстваха и деветокласниците от ПГАСГ “Арх. Камен Петков” от клуб “Медии, комуникации и гражданско образование”, заедно с преподавателя си по български език Стефка Златарева.

Ролята на модератор пое поетесата и писател Ина Иванова, а издателят Стойо Вартоломеев представи най-новите книги на Димовски „Ловецът на русалки“ и „Момичето, което предсказваше миналото“.

„У читателя, разгърнал книга на Красимир Димовски, се промъква усещането, че е бил допуснат в поетизирано и себедостатъчно мечтано пространство. Пространство, което се преструва на истинско – там, на ничията земя между хиперреализма и магическия реализъм. Затворено между действителните върхове Могила и Могилчица“, описа света на белетриста Ина Иванова.

Учениците имаха възможност да разберат как Димовски решава заглавията, какво вълнува главните герои в книгите му. Гимназистите научиха също как един журналист успява да се реализира и като съвременен писател, през какви перипетии преминава авторът, докато завърши книгата. А на финала да вземат и автографи.