За втора поредна година детското заведение е носител на отличието. Учители изпращат онлайн материали на родителите на деца от подготвителните групи в ситуацията на извънредно положение

ДГ „Осми март” отново бе удостоена със знак „eTwinning училище”. Общо 14 училища и 7 детски градини в България получиха престижното отличие преди дни, след като преминаха през двата етапа на процеса на кандидатстване. 2139 европейски учебни заведения са тазгодишни носители на званието.

От 2010 г. детското заведение работи по проекти в онлайн платформата eTwinning на програма „Еразъм+” – общност на училищата в Европа, където общуват и развиват общи проекти.

Пловдивската детска градина за втори път е носител на званието „eTwinning училище“ заради  постиженията си в сферите на дигитална практика, практика за електронна безопасност, иновативни и креативни подходи в педагoгиката, насърчаване на непрекъснатото професионално развитие на персонала.

„В официално писмо от европейската електронна платформа получихме признанието за насърчаване на сътрудничеството на учебните заведения в Европа посредством активното използване на информационни и комуникационни технологии и възможностите за онлайн професионално развитие за преподавателите”, обясни директорът Ели Грозева.

В ситуацията на извънредно положение, което наложи затварянето на детските и учебни заведения, предучилищните педагози насърчавали родителите да работят у дома с децата, особено с подготваците от предучилищните групи. Учителите обяснили на родителите как да използват безплатните ресурси, предоставени от издателствата, изпратили линкове към сайтове за обучителни игри и упражнения за фината моторика. Общуването ставало в затворени фесбук групи.