На семеен уъркшоп „Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце“ бяха изработени сувенирите за благотворителния коледен базар

Впечатляващата сума от 4 705 лева събраха деца, учители и родители от ДГ „Малкият принц“, за да подкрепят лечението на Павел Кабаджов. Той е роден недоносен, с много ниско тегло и впоследствие развива детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.  Момчето се нуждае от подкрепа точно сега, когато има голям шанс да навакса в развитието си с усилена рехабилитация. Родителите му са избрали да я проведат в център “Рибем”. Програмата предвижда двуседмична терапия всеки месец и е на стойност 1920 евро. За нощувки месечно са необходими около 300 евро – общо 2220 евро.

Екипът на детската градина решава да помогне за лечението на Павел, а родителите прегръщат идеята и приемат да се включат в семеен уъркшоп под мото „Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце“. Деца и родители сътворили у дома картички, сувенири и празнична украса, а учителите в детската градина организирали различни тематични работилници. Изработените картички, коледни късмети и венчета, рамки за снимки, кукли и сладкиши разпродали на двудневен благотворителен базар в двора на детското заведение.

„Провеждаме беседи за това колко важно е да бъдеш съпричастен, да помогнеш, да дариш, да приобщиш. Защото знаем, че ако събудим и възпитаме у децата ни тази добродетел, то тя остава завинаги в сърцата им“, категоричен е директорът на ДГ „Малкият принц“ Анелия Божанова. Тя благодари на всички за подкрепата и урока по добротворство.