Децата се грижат за декоративни рибки, а в съседство на съоръжението са поставени 3D модели на морски обитатели в реални размери

С нов еднометров аквариум се похвалиха днес пред директора на Природонаучния музей в Пловдив гл. ас. д-р Огнян Тодоров малчуганите от ДГ „Каменица“ на ул. „Лъджене“. Хлапетата разказаха, че се грижат старателно за разноцветните декоративни рибки, на които вече са дали имена, и получиха съвети как да го почистват, коя е подходящата температура на водата и колко често да ги хранят.

Аквариумът е изграден със средства от спечелен от детското заведение проект по ПУДООС. В специални шкафове от двете му страни са поставени триизмерни модели на морски обитатели в реални размери, образователни карти и табла.

Гост на празника „С грижа и любов за природата“ бе и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Децата от подготвителна група изпълниха песничка и танц за рибките, а после показаха изложбата с експонати, сътворени от тях от природни материали, по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Райкметът подари на малките природолюбители „Българска популярна енциклопедия“, в която са събрани над 30 000 статии и снимки от различни сфери на науката.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.