Принцове и принцеси, облечени в подобаващо като за специален празник тоалети, любими приказни герои и танцьори, които конкурираха популярните телевизионни реалити формати, се събраха на една сцена, за да отбележат 55-ия рожден ден на детска градина „Зора“. Концертите на открито в двете бази на детското заведения дадоха възможност за изява на всички малки възпитаници и бяха бурно аплодирани от родители и гости.

Концертът на адрес „Паганини” бе открит от детския оркестър на група „Мечо Пух”, а след това с детски влакчета на сцената пристигнаха малчуганите от първа група „Слънчице”, които танцуваха „Шо какао”. Последваха ги облечените като Мики и Мини Маус деца от втора група „Бонбон”. А талантите от трета група „Веселушко” обраха овациите с огнен  танц  „Латино” и с „Джентълмени”. За финал бъдещите първокласници от четвърта група „Мечо Пух” се представиха с право хоро и поканиха публиката да се присъедини към тях.

„В продължение на седмица дадохме възможност на децата да творят и се забавляват по повод годишнината. Имаше представителни изяви на допълнителните дейности по модерни и народни танци, кулинарни работилници, спортни и арт занимания, в които се включиха и родителите, на които благодарим за партньорството през годините“, каза директорът на детското заведение Дора Янева.

История

Детска градина „Зора“ е открита през февруари 1969 г. С решение на Общински съвет – Пловдив от септември 2016 г. се обединяват две детски заведения – ОДЗ „Зора“ и ЦДГ „Искра“. Днес ДГ “Зора” обединява педагози с богат професионален опит, които прилагат иновации в обучението и възпитанието на децата, развиват индивидуалните им заложби. В детската градина има 280 деца от една до седем години, разделени в десет групи.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.