img_3631

Детска градина “Арлекино”  се влива в ЦДГ “Чайка”, но няма да престане да съществува. Подблоковите помещения ще продължат да приютяват децата от квартал „Гладно поле“. Това обяви на днешната сесия на ОбС кметът Иван Тотев в отговор на въпрос на съветничката от БСП Теодора Халачева. Тя изтъкна, че родителите на децата в “Арлекино” са обезпокоени, тъй като “Чайка”, към която още през лятото бе гласувано  да се присъедини „Арлекино“, е на 3 километра от квартала и през зимата ще им е трудно да водят децата си.

„Има две хипотези “Арлекино” да престане да съществува. Първата е да няма желаещи родители да запишат децата си там. Втората хипотеза да я няма, ако бъде построена нова. Вече водим преговори с Министерство на отбраната да получим от държавата сградите на бившите поделения  именно, защото в района има нужда от нова детска градина”, каза кметът Тотев.

Тенденцията е  детските заведения в подблоковите пространство постепенно да се закрият, тъй като условията в тях в никакъв случай не отговарят на съвременните изисквания за модерно предучилищно образование.