Училището получи и грамота за отлично представяне при конкуренция от 150 деца от 1.до 4.клас на страната

1617

С две втори места и грамота за отлично представяне се завърнаха от националния кръг на традиционното състезание по информационни технологии ИТ Знайко  младите програмисти от ОУ „Яне Сандански. За финала курортът Пампорово прие повече от 150 знайковци от 1. до 4. клас от цялата страна.

Състезанието се проведе в две категории. Мултимедийни презентации и програмиране. От  пловдивското основно училище до финала бяха класирани трима участници. Аделина Троева от 4 клас се класира втора. Втора позиция зае и 3-класникът Златин Джуров. Мартин Данев от 3. клас  е с грамота за отлично представяне. Под ръководството на преподавателя си Иван Георгиев, тримата пребориха конкуренцията от цяла България и показаха че децата от Пловдив са на ниво.

Отборът на ОУ „Яне Сандански” е тазгодишният първенец и в Областното отборно ученическо състезание по защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. В него взеха участие 14 отбора от Пловдивска област. Тимът на призьорите е в състав: Димитър Митев, Божидар Влахкинов, Стефани Атанасова, Теодора Караджова, а ръководител е Петър Христакиев.