Медицинският и Аграрният университет присъединяват към празника си и другите висши училища

Медицинският и Аграрният университет ще отбележат 75-тата годишнина от основаването си с общо шествие. На 28 октомври в 17 часа студентите и преподавателите от двете висши училища се събират пред общината, след което поемат към Римския стадион, за да завършат на площад „Съединение“. На три спирки по маршрута се предвиждат кратки изпълнения на таланти от ПУ, УХТ, АМТИИ, МУ и АУ.

Празникът за академичната общност на Медицинския университет продължава в Дома на културата „Борис Христов“, където от 18 часа е предвидено тържествено честване и  отбелязване на 50-ия юбилей на Факултета по дентална медицина.

От 29 до 31 октомври Медицинския университет ще проведе юбилейна научна конференция онлайн. 10-минутните презентации ще бъдат в областите Биомедицина, Биофармация, Съвременни хирургични техники, Иновативни методи за диагностика и лечение, Дентална медицина, Обществено здраве, Детско здраве Онкология и Персонализирана медицина.

Официалната церемония по повод 75 години Факултет по агрономство е предведена за 30 октомври в аулата на Аграрния университет. От 27 до 29 октомври ще се проведат Студентски спортни дни.