Мариана Нанкова от СУ „Св. св.Кирил и Методий“ и Руска Златева от ОбУ „Пенчо Славейков” бяха отличени днес в рамките на кампанията „Пловдив-град на доброто”

Двама пловдивски учители бяха отличени днес с приз за добротворство.  Преподавателят по изобразително изкуство в СУ „Св.св. Кирил и Методий” Марина Нанкова и Руска Златева, която преподава математика в ОбУ „Пенчо Славейков” в „Столипиново” получиха награди в категория „Образователна дейност“.

Над 600 пловдивчани бяха номинирани за благородни дела и жестове в конкурса “Пловдив-град на доброто”, чиято финална церемония се проведе днес в Цар-Симеоновата градина. Инициативата се провежда за девета година по идея на Йорданка Петкова, председател на Националния алианс на хора с редки болести, но тази година мина под знака на кампанията на Община “Пловдив-град на доброто”.

Журито отличи Марина Нанкова, която е преподавател по изобразително изкуство с 28 години стаж и автор на учебната програма за специалност „Дизайнер на рекламна графика” в СУ „Св.св.Кирил и Методий”. Руска Златева пък помага не само в класната стая, но и извън нея на децата от квартала да се справят с тежките алгебрични и геометрични задачи. По време на дистанционното обучение тя инициира кампания за набиране на таблети за децата, която днес благодари на всички, които са я подкрепили.

Номинации в категориите “Градско развитие”, “Образователна дейност”, “Социална дейност” и “Добротворчество” се събираха от 4 до 17 юни. Осемчленно жури имаше за задача да избере най-заслужилите.