Медицинска сестра от карловска детска ясла е сред новозаболелите

Двама учители и ученик са с установена коронавирусна инфекция, сочат данните на областната администрация за изминалото денонощие.

Сред заболелите е учител от Художествената гимназия, но не се налага карантина, тъй като той е бил за последно на работа на 29 октомври.

Има диагностициран учител и от ОУ „Неофит Рилски“ в с. Ягодово, където също не се налага карантина, тъй като последното му посещение в училище е било на 6 ноември.

С КОВИД-19 е медицинска сестра от детска ясла „Ана Кузманова“ в Карлово. Тя също е била за последно на работа на 6 ноември и не се налага  карантина на контактните деца и персонал.

Под карантина обаче се поставя 5 в клас на ОУ “Алеко Константинов“. Причината е заболял ученик, който е бил за последно на училище на 11 ноември.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

С решение на Медицинския щаб от днес се преустановява съгласуването на предстоящи масови мероприятия от Областен кризисен щаб, като се възлага на общинските кризисни щабове в област Пловдив да дават становище при отчитане спецификата на събитието и възможността за спазване на действащите противоепидемични мерки.  В случай на съгласуване и допускане провеждането на съответното масово мероприятие, общините са отговорни за създаване на организация и осъществяване на стриктен контрол.